PIKARUOAT

JOHDATUS

1. Turo's Hevi Gee

2Katuruoka

3. Kauppatori

ERILAISIA PIKARUOKIA

1. Pizza

2. Hampurilainen

3. Fish and chips

4. Vohvelit

5. Hotdog

6. Kebab

7. Tacot

8. Lihapiirakka

9. Sub

10. Salaatti

 

Katuruokaa Intiassa, mitä on hygienia?


TEHTÄVIIN LIITTYVÄT VIDEOT

1. Artesaani pizzaa

2. Elokuva the founder


Asiakaspalvelu

1. Mitä asiakaspalvelu on?

Mikä seuraavissa asiakaspalvelutilanteissa on vikana?

1. Levykauppa

2. Tarjoilija

3. Pikaruokapaikka

LÄHETÄ VASTAUKSESI SÄHKÖPOSTIINI: terhi.muhli@inlive.fi

OSA 2

Katso videot ja vastaa kysymyksiin

A. Ammattikeittiön ABC

1. Onko tarjoilulinjaston järjestyksellä merkitystä? Miksi?

2. Mitä asiakkaat haluavat tietää ruoasta?

3. Mitä on pidettävä asiakkaiden saatavilla?

4. Mitä teet ruokailun jälkeen, kun asiakas on syönyt?

5. Mitä hyötyä palautteesta on?

B. Työskentely pikaruokaravintolassa 

1. Millaista työ oli?

2. Mikä oli odottamatonta?

3. Mikä oli pahinta?

4. Mitä töihin mennessä kannattaisi ottaa mukaan?

5. Kuinka kauan ranskalaisia saa pitää altaassa?

6. Kuinka usein jäätelökone puhdistetaan?

7.  Mikä oli kiireisintä aikaa?

8. Paljonko oli aloituspalkka?

9. Vaikuttiko työ painoon?

10. Mitä rasva aiheutti työntekijöille?

11. Mikä oli nolointa?

12. Mitä toiselle tytölle kävi ensimmäisenä päivänä?

13. Saiko ruokaa ilmaiseksi työpäivänä?

14. Oliko työ stressaavaa?

15. Miksi pirtelökone on usein poissa käytöstä?

16. Mitä työssä oppii?

17. Millaisia painajaisia tytöt näkivät työstä?

18. Mikä oli kamalin asiakaskokemus?

19. Kuka soitti poliisit?

20. Suosittelisivatko tytöt työtä? Miksi?

21. Mikä oli huonoa työvuoroissa?

LÄHETÄ VASTAUKSESI SÄHKÖPOSTIINI: terhi.muhli@inlive.fi

NÄYTTÖ

Mene sivulle näyttösuunnitelma ja tee suunnitelma valmiiksi omaa näyttöäsi ajatellen.


Kielitaito

ENGLANTI

A) Harjoittele asiakaspalvelussa tarvittavia englanninkielisiä lauseita: 

Tämä on linkki tehtävään

B) Tulkitse suomeksi asiakkaan ja tarjoilijan välistä keskustelua..

1. A table for two, please. 2. May we sit at this table? 3.The menu, please. 5. What's on the menu? 6. We're not ready yet. 7. The steak for me, please. 8. Can you bring me the ketchup, please? 9. A salad, please. 10. I'll have the same. 11. That's all, thank you. 12. Can I have the bill (AE: check), please? 13. This is on me. 14. Here you are. 15. The rest is for you. 16. Do you have wine by the glass? 17. I'd prefer red wine. 18. Please bring us another beer. 19. Could I have chips (AE: French Fries) instead of salad? 20. What can you recommend? 21. I think you've made a mistake.

C) Katso video ja vastaa suomeksi kysymyksiin

1. Mitä jälkiruokaa valmistettiin?

2. Mitä laitetta käytettiin 1. vaiheessa.

3. Mitä aineksia käytettiin?

4. Mitä marjoja käytettiin 2. vaiheessa?

5. Mitä aineksia lisättiin kulhoon?

6. Milloin sen voi nauttia?

D) Katso Gordon Ramseyn video Ten incredibly useful cooking tips

1. Mitkä 10 ruuanlaitto vihjettä hän antaa?

2. Kirjoita ne englanniksi ja suomenna ne.

RUOTSI

Katso seuraavat videot ja tee niihin liittyvät tehtävät. Lähetä valmiit tehtävät sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi

SANASTOA

kirjoita seuraavat sanat ruotsiksi:

  • kyllä
  • ei
  • kiitos
  • kahvi
  • tee
  • ole hyvä
  • maito
  • sokeri
  • pulla
  • voileipä

PALVELUONGELMIA

1. Mitä asiakas olisi halunnut tilata ravintolassa?

2. Mitä hän sai sen tilalle?

3. Mitä juotavaa hän tilasi?

4. Miksi asiakas ei voinut käyttää veistä?

5. Mitä vikaa laskussa oli?

KAHVILASSA

1. Mitä ensimmäinen nainen tilasi?

2. Miten hän maksoi?

3. Mitä toinen nainen tilasi?

4. Miten hän maksoi?


TEHTÄVÄT

TEHTÄVÄ 1

Katso Master Chef Katuruokaa kahmalokaupalla ja vastaa kysymyksiin:

1. Miten päivän vieras tuli paikalle ja kuka hän oli?

2. Minkä kolmen eri maan katuruokaa kilpailijat pääsivät tekemään?

3. Millaiset säännöt valmistettaville ruoille oli?

4. Millaisen neuvon Yotam antoi katuruoasta?

5. Mitä raaka-ainetta intialaisessa keittiössä ei voi käyttää?

6. Montako annosta kukin keittiö teki?

7. Paljonko kokeilla oli aikaa jäljellä kun asiakkaat saapuivat?

8. Mitä sinisten riisille tapahtui? Miksi?

9. Mitä vihreältä keittiöltä jäi tekemättä?

10. Mikä satayssa oli ongelmana?

11. Mikä joukkue oli tuomareiden milestä ylivoimainen?

12. Mikä joukkue joutui pudotukseen?

13. Mitä mieltä olit joukkueiden valmistamista katuruoista? Soveltuivatko kaikki katuruoiksi?

Lähetä vastaukset sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita