TEHTÄVIÄ

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT ETÄTEHTÄVÄT

TORSTAI 15.2.2024

2) Katso ohjelma Master Chef VIP - jakso 5 ammattilaiskeittiössä

Vastaa kysymyksiin:

  1. Mitä kilpailijat tekivät ammattilaiskeittiössä Master Chef VIP jakson 5 aikana?
  2. Mikä oli jakson teema tai haaste?
  3. Kuka oli jakson voittaja?
  4. Minkälaista ruokaa kilpailijat valmistivat ammattilaiskeittiössä?
  5. Oliko ammattilaiskeittiössä erilainen tunnelma tai paine verrattuna aiempiin jaksoihin?
  6. Oliko ammattilaiskeittiössä erilaisia välineitä tai työskentelytapoja verrattuna tavallisiin kotikeittiöihin?
  7. Oliko jakson aikana jokin erityinen yllätys tai vaikeus, joka haastoi kilpailijoita ammattilaiskeittiössä?
  8. Mitä tuomarit sanoivat kilpailijoiden suorituksesta ammattilaiskeittiössä Master Chef VIP jakson 5 aikana?

 Lähetä vastaukset sähköpostiin: terhi.muhli@inlive.fi tai tekstiviestillä

 

TIISTAI 13.2.2024

1) ETSI ITSELLESI TYÖSSÄOPPIMISPAIKKA PIKARUOKA PAIKASTA!

2) Katso ohjelma Master Chef suomi - jakso 12 vegaanista katuruokaa

Vastaa kysymyksiin:

  1. Mitkä olivat kolme finalistien tekemää vegaanista katuruokaa?
  2. Millainen oli tuomariston reaktio finalistien annoksiin?
  3. Mikä annoksista valittiin voittajaksi ja miksi?
  4. Mitä kilpailijat saivat palautekeskustelussa vegaanisista annoksistaan?
  5. Millaisia haasteita kilpailijat kohtasivat vegaanisten katuruokien valmistamisessa?
  6. Kuka kilpailijoista yllätti tuomariston positiivisesti omalla vegaanisella katuruoka-annoksellaan?
  7. Oliko kukaan kilpailijoista koskaan valmistanut vegaanista katuruokaa aiemmin?
  8. Mikä oli kauden 2 jakson 12 tunnelma ja jännitys vegaanisen katuruokahaasteen aikana?

 Lähetä vastaukset sähköpostiin: terhi.muhli@inlive.fi  tai tekstiviestillä









PERJANTAI 2.2.2024

Katso ohjelma next level chef - jakso 5 hampurilainen

Vastaa kysysmyksiin:

  1. Mitä erityistä ohjelman viidennellä jaksolla tapahtui?
  2. Mikä oli kilpailutehtävän aihe jakson viidennellä jaksolla?
  3. Ketkä olivat jakson viisi kilpailijaa?
  4. Kuinka kilpailijat valmistivat hampurilaisensa?
  5. Miten tuomarit arvioivat kilpailijoiden hampurilaisia?
  6. Kuka voitti jakson viidennen kilpailun?
  7. Mitä palkintoja voittaja sai jakson viidennellä jaksolla?

Lähetä vastaukset sähköpostiin: terhi.muhli@inlive.fi


TORSTAI 12.1.2023

Katso ohjelma Maalla, merellä ja lautasella 4.

1. Mitä virheitä löydät kokkaajien toiminnasta (hygienia, ruoan valmistus jne.)?

2. Tee ohjelmaan perustuen viisi kysymystä ja niihin vastaukset.

Lähetä vastaukset sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi 


PERJANTAI 13.1.2023

Pelaa VäliPalaPeliä

Pelin sisältö: VäliPalaPelissä olet kokki välipalaravintolassa! Ravintolaan tulevat asiakkaat kuvailevat, millaisen välipalan he haluavat. Sinun tehtävänäsi on kasata toiveita vastaava annos.

Reseptikirjasta löydät vinkkejä annoksiin. Mitä nokkelammin ja mitä vähemmillä aineksilla onnistut vastaamaan asiakkaan toiveisiin, sitä paremmin pärjäät pelissä.

VäliPalaPelissä asiakasta kannattaa kuunnella - heidän toiveensa saattavat olla kummallisiakin ja oikeat vastaukset erikoisia. Vai miltä kuulostaa esimerkiksi voileipä, jonka päällä on herneitä tai smoothie, jossa on lanttua? 

PELIIN!

Kommentoi whatsup sivustolla miten pelin pelaaminen onnistui, mikä oli vaikeaa ja mikä helppoa? Onnistuiko vaikean tason pelaaminen?


FINNISH FOOD CULTURE

What do they eat

TEHTÄVÄT

Katso Koko suomi leipoo jakso 3 lohtuleivontaa ja vastaa kysymyksiin

1. Mikä on vihis?

2. Mikä on tärkeää ennen leivonnan aloittamista?

3. Mitä vegaanisesta vihistaikinasta puuttuu?

4. Kenen kanssa Jouni leipoo kotona?

5. Miten Samuli rentoutuu?

6. Mitä Samuli totesi vihanneksista?

7. Mitä taikinan stanssaus tarkoittaa?

8. Mitä Ronda unohti?

9. Mitä ongelmia lähes kaikilla oli öljyn kanssa?

10. Mitä tapahtuu, jos öljy on liian kylmää?

11. Paljonko aikaa oli pizzan tekemiseen?

12. Minkä makean pizzan Mari leipoi lisäksi?

13. Mitä erikoistaon Maijan pizzassa?

14. Missä muodossa Ellan pizzat olivat?

15. Mistä Rondan pizzaan tuli väri?

16. Mitä näistä pizzoizta haluaisit itse kokeilla?

Lähetä vastaukset sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi


TORSTAI 19.1.2023

Tehtävänäsi on tänään siivota jääkaappi. Katso video tästä. Ota valokuvat jääkaapista ennen ja jälkeen siivouksen. Muista myös poistaa vanhentuneet elintarvikkeet. Jos jokin elintarvike on pian vanhenemassa tee siitä ruokaa. Lähetä ennen ja jälkeen kuvat minulle WhatsAppiin.




RONKELI MATO:

https://www.ruokatutka.fi/peli/ronkelimato/#/

PERJANTAI 11.12.2020

Kuuntele podacast: ruokapuhetta- Jouluruoat vaihtelevat, ahmia kuitenkin pitää ja vastaa kysymyksiin. Lähetä vastaukset minulle sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi

  1. Miten jouluruokaperinteet ovat Suomessa muodostuneet?

  2. Miten suomalaiset jouluruokaperinteet eroavat esim. Välimeren maiden ruokaperinteistä?

  3. Mitä ruokia sinun mielestäsi kuuluu ehdottomasti jouluun?

  4. Mitä uutta ruokalajia voisit kokeilla jouluksi?

  5. Mitä joulumanteli alunperin kuvastaa joulupuurossa?

  6. Miksi neilikoita laitetaan joulukinkun pintaan?

  7. Mitä podcastissa kerrotaan ruokien maustamisesta?

  8. Onko kaneli kaikissa maissa joulumauste?

  9. Mitä uutta opit podcastia kuunnellessasi?

  10. Mikä on mielestäsi herkullisin jouluruoka.

KESKIVIIKKO 9.12.2020

Lue seuraava artikkeli: Tulevaisuuden ruoka tulee pellolta ja bioreaktoreista

Vastaa sen jälkeen kysymyksiin:

1. Mitkä asiat vaikuttavat ruokavalintoihimme nyt ja tulevaisuudessa?

2. Mitä tutkijatohtori Vinnari on ennakoinut meidän syövän vuonna 2050?

3. Mikä on Vinnarin mielestä ratkaiseva tekijä kasvisruokavalioon siirtymisessä?

4. Miksi hyönteiset ovat lihaa ekologisempi vaihtoehto?

5. Mikä on bioreaktori?

6. Miten ravintolat rakentavat nykyään elämyksiä?

7. Mistä valmistettua ruokaa ihmiset syövät sinun mielestäsi tulevaisuudessa?

Lähetä vastaukset minulle sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi 

PERJANTAI 4.12.2020

Katso Samassa liemessä jakso 6, Penninvenytys ja vastaa kysymyksiin

1. Mitä aineita köyhän miehen latteen tulee?

2. Mitä vanhoista vihanneksista on helppo tehdä?

3. Miksi vanhat vihannekset kannattaa käytää ruoaksi?

4. Onko oikein leikata homeinen kohta pois ja käyttää loput? Miksi?

5. Mitä vihanneksille tehtiin ensin?

6. Mitä nuupahtaneista salaateista voi tehdä?

7. Mitä he tekivät kikherneistä?

8.Mitä mausteita krutonkeihin laitettiin?

9. Mitä kasviksille tehtiin uunista ottamisen jälkeen?

10. Mitä lihaa pataruokaan voi ostaa?

11. Mitä mausteita lihapataan paahdettiin?

12. Mitä lihoille tehtiin ennen pataan laittamista?

13. Kuinka kauan pataa haudutetaan uunissa?

14. Mitä crumblen taikinaan laitetaan?

15. Mikä jännittävä aines crumbleen lisättiin?

16. Miten rahaa voi säästää ruoan valmistuksessa?

17. Miksi vesikannu on hyvä pitää lähellä, kun tekee linssikeittoa?

18. Mitä linsseille pitää tehdä ennen käyttöä?

19. Mitä aineksia one pot pastaan tulee?

20. Miten pinaatti kypsytettiin?

21. Mitä ohjelmassa tehdyistä ruoista haluaisit itse kokeilla?

Lähetä vastaukset sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi



KESKIVIIKKO 2.12.2020

Katso ohjelma Maalla, merellä ja lautasella 4.

1. Mitä virheitä löydät kokkaajien toiminnasta (hygienia, ruoan valmistus jne.)?

2. Tee ohjelmaan perustuen viisi kysymystä ja niihin vastaukset.

Lähetä vastaukset sähköpostilla terhi.muhli@inlive.fi 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita